Special

Tot ceea ce trebuie sa stii despre electricul Mercedes EQC

De 12 septembrie 2018No Comments
; ; ; ; ; ; ;

In cadrul Salonului Auto de la Paris din 2016, Mercedes-Benz a prezentat pentru prima data noul brand dedicat mobilitatii electrice.

Doi ani mai târziu, Mercedes-Benz prezinta  EQC (cu un consum de putere de 22.2kWh/100km in regim mixt, emisii locale zero de CO2, cifre provizorii), primul autovehicul complet electric lansat din gama EQ.

Prin design-ul curat si accentele colorate emblematice, EQC este pionierul look-ului electric avant-garde, reflectând in acelasi timp filozofia de design Progressive Luxury. In ceea ce priveste calitatea, siguranta si confortul, EQC reprezinta pe deplin standardele Mercedes-Benz in lumea autoturismelor electrice si convinge prin atributele care il reprezinta. Acestora li se alatura si performanta dinamica, datorita celor doua motoare electrice de pe puntile fata si spate, cu o putere combinata de 300kW. Strategia de operare sofisticata permite o autonomie energetica care depaseste 450km, potrivit standardului NEDC (cifre provizorii).  De asemenea, EQC dispune de servicii complexe, datorita Mercedes me si face ca mobilitatea electrica sa devina convenabila si adecvata transportului zilnic. Asadar, EQC simbolizeaza inceputul unei noi ere a mobilitatii in cadrul Daimler.

Cu EQC – primul SUV complet electric de la Mercedes-Benz – facem un pas inainte. Sistemele de propulsie electrica reprezinta un element esential in ceea ce priveste mobilitatea viitorului. Asadar, vom investi mai mult de 10 miliarde de Euro in extinderea portofoliului EQ si mai mult de 1 miliard de Euro in productia globala de baterii,” a declarat Dieter Zetche, Presedinte Daimler AG si CEO Mercedes-Benz Cars.

EQC este echipat cu un sistem de propulsie nou, reprezentat prin câte un motor electric compact pe fiecare punte. Astfel, EQC dispune de abilitatile unui autovehicul cu tractiune integrala. Sistemele de propulsie electrica sunt configurate diferit, pentru a reduce consumul de putere si a spori dinamismul: motorul electric frontal este optimizat pentru eficienta maxima, iar cel din spate determina nivelul de dinamism. Impreuna, acestea genereaza o putere de 300kW si un cuplu maxim de 765 Nm.

Mai mult, prin intermediul masurilor eficiente de antifonare, inginerii Mercedes-Benz au reusit sa reduca semnificativ zgomotul din interiorul autovehiculului. Mercedes-Benz EQC este disponibil in doua variante de echipare: Electric Art, cu accente de design in culoare rosé-auriu, si AMG Line, cu optiuni de configurare AMG pentru exterior si interior.

Sistemul multimedia MBUX: cu functii specifice pentru EQC

Modelul EQC dispune de inovatorul sistem multimedia MBUX – Mercedes-Benz User Experience, care are numeroase functii adaptate gamei EQ, precum afisarea autonomiei, nivelul de incarcare si circulatia fluxului de energie. Sistemul de navigare optimizat pentru EQ, modurile de conducere, curentul de incarcare si timpul de plecare pot fi, de asemenea, controlate si reglate prin intermediul MBUX.

Afisajul MBUX integreaza o sectiune speciala pentru modelele EQ, care grupeaza numeroase functii specifice. Alternativ, utilizatorul poate accesa in mod direct meniul EQ al sistemului MBUX prin tasta amplasata in partea stânga-jos a bordului. Datorita sistemului de recunoastere vocala, optiunea de control inteligent prin intermediul vocii, disponibila la modelele EQ, permite soferului sa opereze mai usor noul model EQC. Noul sistem LINGUATRONIC suporta mai multe functii de infotainment (ex.: setarea destinatiei, gestionarea apelurilor telefonice si a mesajelor, selectia muzicii, consultarea prognozei meteo), precum si numeroase functii de confort, precum controlul climatizarii sau iluminarea.

Incarcare flexibila si rapida

         

Modelul EQC dispune in echiparea standard de un incarcator cu sistem de racire cu apa (OBC), de 7,4 kW, ceea ce il face adecvat pentru incarcarea la curent alternativ acasa sau la statiile publice de incarcare.

Incarcarea folosind o statie Mercedes-Benz este de pâna la de trei ori mai rapida, comparativ cu cea de acasa, la prizele normale. Este mai rapida incarcarea la curent direct, functie disponibila standard pentru EQC, de exemplu prin intermediul sistemelor de incarcare combinata (CCS) in Europa si SUA, CHAdeMO in Japonia sau GB/T in China. In functie de nivelul de incarcare (SoC), EQC poate fi incarcat cu o putere maxima de pâna la 110 kW, la o statie de incarcare adecvata. In aproximativ 40 de minute, bateria poate fi incarcata de la 10% pâna la 80% SoC .

Incarcarea acasa devine si mai facila cu noua generatie de statii de incarcare Mercedes-Benz, printr-un proces mai rapid, controlat de pe smartphone.

Clientii pot alege dintre trei variante de statii de incarcare: Standard (disponibila pe piata din iunie 2018), Advanced si Twin, pentru incarcarea mai multor vehicule simultan (ambele vor deveni disponibile in prima parte a anului 2019). Statiile de incarcare Advanced si Twin pot fi conectate la internet si permit controlul prin RFID (identificare prin frecventa radio).

Productia primului model din gama EQ va incepe in 2019, la fabrica Mercedes-Benz din Bremen, Germania. Noul EQC va fi integrat in productia de serie ca vehicul complet electric si va incorpora cele mai noi tehnologii de productie.

Share

Leave a Reply

18 − 10 =