HighlightStiri

Toyota a prezentat Yaris Cross Hybrid, rivalul lui Nissan Juke & Co.

De 23 aprilie 2020No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ;

Dezvoltata pe platforma TNGA-B, Toyota Yaris Cross Hybrid imparte multe compoenente cu Yaris, alaturi de care se va fabrica in Franta, la uzina din Vallenciennes. Pentru Toyota este un model important, pozitionat in gama sub CH-R si care va oferi un tren de rulare hibrid, dar si tractiune integrala AWD-i. Astfel, Yaris Cross va concura atat cu etalonul Nissan Juke, dar si cu noii veniti precum Peugeot e-2008 sau Renault Captur PHEV.

Noul mini SUV are acelasi ampatament ca si Yaris (2.560 mm), dar este mai lung cu 240 mm (lungime totala de 4.180 mm), oferind spatiu interior mai generos. Va avea 1.765 mm latime si 1.560 mm inaltime, fiind cu 90 mm, respectiv 20 mm peste dimensiunile lui Yaris. In plus, garda la sol a primit inca 3 cm.

Toyota Yaris Cross va folosi sistemul hibrid de a patra generatie, inaugurat de noul Yaris. Este vorba despre un motor pe benzina de 1.5 litri cu trei cilindri si injectie indirecta, care functioneaza dupa ciclul Atkinson si dezvolta 91 CP, respectiv 120 Nm. La acesta se adauga un motor electric sincron cu magneti permananti, care ofera 79 CP si 141 Nm. Astfel, puterea maxima a sistemului este de 116 CP. In ceea ce priveste emisiile de CO2, versiunile 2WD se vor incadra sub 90 g/km, iar cele 4WD in jur de 100 g/km.

Plansa de bord se aseamana mult cu a lui Yaris, fiind dominata de display-ul de 10 inci al sistemului de infotainment de pe consola centrala, care ofera conectivitate Apple CarPlay si Android Auto. Yaris ofera si head-up display, fiind de asteptat ca si versiunea Cross sa il aibe in dotarea de serie sau optionala. Vanzarile noii Toyota Yaris Cross vor debuta in vara anului viitor.

Share

Leave a Reply

3 × 1 =