HighlightStiri

Toyota anunta un SUV full electric pentru 2021

De 7 decembrie 2020No Comments

Toyota va folosi o platforma complet noua, dezvoltata in colaborare cu Subaru si denumita e-TNGA. Aceasta va fi folosita pentru o gama 100% electrica de modele, putand gazdui toate tipurile de tractiune (fata, spate si integrala) si adaptandu-se pentru mai multe lungimi de caroserie si ampatamente.

De asemenea, vor putea fi folosite mai multe capacitati de baterie si motoare electrice de diferite puteri. Oricum, Toyota dezvolta impreuna cu Panasonic o baterie solid state, care se estimeaza ca va fi folosita pe un model de serie in 2025.

Primul model full electric dezvoltat pe platforma e-TNGA este un SUV de marimea unui RAV4, care va fi fabricat la uzina Toyota ZEV (zero emission vehicles) din Japonia si se va vinde la nivel mondial. Silueta sa a fost anticipata in timpul desfasurarii Kenshiki Forum, iar luneta foarte inclinata duce cu gandul la un SUV coupe.

Judecand dupa schitele oferite de Toyota, este vorba despre un sistem format din doua motoare electrice, fata si spate, cu bateriile asezate sub podea in zona din spate. Noul model va fi urmat apoi de o serie de alte vehicule 100% electrice, care, alaturi de cele hibrid, plug-in hibrid si cu celule de hidrogen vor reprezenta pana in 2025 mai mult de 70% din vanzrile Toyota in Europa.

Share