Stiri

Toyota, aproape de o intelegere de 1 miliard $ in procesul cu statul american

De 10 februarie 2014No Comments

Potrivit unor surse ramase anonime, Toyota este aproape de o intelegere cu guvernul SUA pentru incheierea procesului deschis de statul federal companiei nipone. Statul american a dat in judecata Toyota pentru cazul acceleratiei necontrolate, caz in care Toyota a ajuns sa recheme in service peste 8 milioane de masini.

Cum Toyota nu si-a admis niciodata vina in procesul in care este acuzata pentru “fapte criminale”, o intelegere estimata la 1 miliard de dolari va duce la stergerea unei eventuale condamnari.

Toyota este acuzata oficial de procurori pentru fals in declaratii si rapoarte incomplete privind posibilele defectiuni ale masinilor. Marca nipona a platit deja o amenda de 66 milioane de dolari catre NHTSA, autoritatea suprema din transporturile americane, pentru intarzierea raportarii unor defectiuni. 

Procesul Toyota cu guvernul american este diferit de procesul dintre Toyota si un grup de proprietari de masini ale marcii care cer despagubiri totale de peste 1 miliard de dolari pentru vanzarea unor masini cu defectiuni. Mai mult, Toyota are pe cap inca aproximativ 400 de procese cu parti civile care au suferit accidente soldate cu raniti sau chiar decese, puse pe seama acceleratiei necontrolate. 

Share

Leave a Reply

9 + five =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373