MotorsportStiri

Toyota castiga primele doua locuri la Le Mans 24h

De 23 august 2021august 31st, 2021No Comments
; ; ; ;

Dupa o cursa presarata cu cateva momente palpitante, dar pe care au controlat-o in cea mai mare parte a timpului, echipajele Toyota Gazoo Racing au ocupat primele doua locuri la cursa de anduranta de 24 de ore de la Le Mans. Monopostul #7, condus pe rand de Mike Conway, Kamui Kobayashi si Jose Maria Lopez, a adus cea de-a patra victorie consecutiva a producatorului japonez. La doua tuturi distanta a trecut linia de sosire echipajul Toyota #8, in vreme ce ultima treapta a podiumului s-a clasat echipa #36 Alpine. Locurile 4 si 5 au fost echipate de monoposturile Glickenhaus.

Cand cursa a intrat in ultimele 12 ore, Kamui marisee avantajul mașinii # 7 la puțin peste o jumătate de minut in fata echipajului #8. Acesta din urma a trebuit sa schimbe eleronul frontal dupa inca doua ore de cursa, ca urmare a unui incident minor survenit in cursa.  

Nervii au fost intinsi in garajul Toyota Gazoo Racing pe masura ce se apropia ultimul sfert al cursei. O problemă legata de sistemul de alimentare cu combustibil al masinii #8 a impiedicat echipa sa isi urmeze strategia o vreme, pentru ca pilotii reveneau sa revina mai devreme la boxe pentru remedierea problemei. Si echipajul #7 a intampinat o probelema similara de alimentare, dar situatia a fost mentinuta sub control, fara alte incidente pana la final.

Share