Stiri

Toyota, cel mai valoros brand auto din lume

De 12 iunie 2017No Comments

Toyota, unul dintre cei mai mari producatori de automobile din lume, a fost desemnat, pentru a zecea oara, cel mai valoros brand auto din lume.

Compania de cercetare de piata Kantar Millward Brown a lansat, pentru al 12-lea an, analiza „Top 100 BrandZ”, un clasament al celor mai valoroase marci din lume, in urma caruia a reiesit ca Toyota si-a pastrat, pentru a 10-a oara, titlul de cel mai valoros brand auto. Astfel, valoarea marcii Toyota a depasit-o pe cea a unor branduri auto precum BMW si Mercedes-Benz, care se situeaza pe urmatoarele doua pozitii  – marca BMW este evaluata la 24,6 miliarde dolari si se plaseaza pe locul doi in clasament, in timp ce Mercedes-Benz se situeaza pe locul trei, cu o valoare a marcii estimata la 23,5 miliarde dolari.

Toyota se mentine in varful clasamentului in ciuda faptului ca valoarea marcii a scazut cu 3%, la 28,7 miliarde dolari. Motivul aceste scaderi este faptul ca, desi vanzarile au crescut, acestea au fost afectate de provocarile valutare dificile, dar si de cresterea investitiilor si a costurilor fortei de munca.

Toyota este perceput ca un brand de calitate, demn de incredere”, declara Peter Walshe, director Global BrandZ in cadrul Millward Brown. „Chiar si in perioada in care a intampinat probleme si unele masini au fost rechemate la service, soferii care detin un automobil Toyota sustineau ca masina lor nu are probleme. Toyota a furnizat mare valoare de-a lungul anilor”, adauga acesta.

In clasamentul general al celor mai valoroase 100 de marci, Toyota se claseaza pe locul 30.

Valoarea totala a marcilor incluse in top 10 branduri auto a crescut in acest an la 139,9 miliarde dolari, de la 139,2 miliarde dolari in 2016.

Brandurile din industria auto incluse in top 10 valoreaza cu 6% mai putin decat atunci cand noi am lansat studiul pentru prima data, in urma cu 12 ani, insa aceste branduri investesc de la 100%, cu pana la 200% mai mult in tehnologie”, mai spune Peter Walshe.

Clasamentul celor mai valoroase 10 marci auto din lume (mld. $)

 1. Toyota $28,7
  2. BMW $24,6
  3. Mercedes-Benz $23,5
  4. Ford $13,1
  5. Honda $12,2
  6. Nissan $11,3
  7. Audi $9,4
  8. Tesla $5,9
  9. Land Rover $5,5
  10. Porsche $5,1
Share

Leave a Reply

twenty − seventeen =