Stiri

Toyota creste productivitatea prin inlocuirea oamenilor cu roboti

De 9 aprilie 2014No Comments

Toyota a gasit solutia ideala pentru cresterea productivitatii si a calitatii muncii: inlocuirea oamenilor cu roboti. Toyota considera ca implementarea robotilor in munca de productie ii va ajuta pe ceilalti muncitori, care vor fi mult mai orientati catre detalii si cresterea calitatii.

 Japonezii s-au axat pe doua principii: robotii sunt mult mai implicati in munca lor, fiind programati sa faca doar asta, iar muncitorii vor avea mai putine sarcini, astfel vor fi mult mai atenti la detalii. Brandul nipon a efectuat o serie de studii si teste privind munca cu roboti pentru a vedea eficienta si eficacitatea lor.

Totul s-a intamplat in contextul scaderii numarului de muncitori specializati. Sistemul cu un robot la 100 de angajati a crescut semnificativ rezultatele intregii munci.

A scazut timpul de executie, s-a irosit mai putin material, au scazut cheltuielile. Insa, cei de la Toyota stiu bine ca nu se pot baza doar pe masini iar obiectivul lor este de a creste calitatea muncii umane, cel putin la nivel declarativ.

Industria nipona este lidera in ceea ce priveste folosirea robotilor, cu 309.400 de masini implicate activ in procesul de productie. In Japonia si in Coreea de Sud exista 300 de roboti la 10.000 de angajati, in Germania sunt doar 250 iar in SUA 150.  

 

Share

Leave a Reply

3 × four =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373