Stiri

Toyota investeste 500 milioane $ in Uber pentru dezvoltarea masinii autonome

De 28 august 2018No Comments

Uber va primi o infuzie de capital care ii vor permite noi investitii in domeniul dezvoltarii condusului autonom. Banii vin de la gigantul auto Toyota, care a facut anuntul acestei investitii majore.

Drept urmare, japonezii vor lucru indeaproape cu specialistii Uber care dezvolta adoptarea functiilor autonome de condus. Astfel, o flota de Totota Sienna vor primi tehnologia autonoma de la Uber si vor intra in teste pe drumurile publice incepand cu 2021. In schimbul dezvoltarii pe care Uber o face cu banii de la Toyota, marca japoneza beneficiaza de solutiile tehnologice ale companiei de car sharing.

Lideri mondiali pe segmentul de car sharing, Uber poate oferi celor de la Toyota si o piata de desfacere pentru masinile produse, prin aplicatia pe care americanii o opereaza.

Investitia celor de la Toyota vine dupa o perioada tumultoasa pentru departamentul de cercetare a masinilor autonome de la Uber. Un proces de spionaj industrial cu Google si un accident fatal in Arizona au dus la suspendarea testelor cu masinile autonome. Daca Uber a renuntat definitiv la testele din Arizona, s-au intors pe strazile din Pittsburgh, Pennsylvania, dar fara sa foloseasca regimul suta la suta autonom.

Share

Leave a Reply

ten + eighteen =