Stiri

OFICIAL: Toyota isi arata intentiile sportive cu conceptul Yaris Hybrid-R

De 4 septembrie 2013No Comments

Noul concept al celor de la Toyota asociaza popularului de acum sistem hibrid o latrura sportiva inspirata de modelul de LeMans TS030. Avand la baza versiunea cu trei usi, Yaris Hybrid-R este capabil sa ofere 420 CP cu ajutorul a patru motoare.

Motorul termic are o capacitate cilindrica de „doar” 1,6 litri, insa cu ajutorul unui turbocompresor puterea maxima oferita de acesta este de 300 CP si 420 Nm, care este transmisa catre rotile din fata prin intermediul unei cutii de viteze secventiale cu sase trepte.

Pentru puntea spate sunt disponibili 120 CP proveniti de la doua motoare electrice de 60 CP fiecare, montate cate unul pe fiecare roata. Bateria clasica pe care o gasim pe un model hibrid a fost inlocuita de un condensator care poate alimenta cele doua motoare timp de cinci secumde, perioada in care Yaris Hybrid-R dispune de o putere maxima de 420 CP.

Cel de-al treilea motor electric are to 60 CP si se afla intre motor si cutia de viteze. In majoritatea timpului acesta functioneaza pe post de generator, insa in timpul acceleratiilor puternice are rolul de a  prelua surplusul de putere de la motorul termic, pe care il trimite catre rotile din spate cand aderenta puntii fata este depasita. 

Share

Leave a Reply

18 + 11 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373