Stiri

Toyota lanseaza a treia generatie Aygo

De 5 noiembrie 2021noiembrie 9th, 2021No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Numele complet al noii generatii este Aygo X, iar motivul este lesne de inteles atunci cand privesti masina. Toyota a conceput un crossover urban, cu garda la sol marita (+11 mm fata de vechiul Aygo) si aspect robust, considerand ca acest tip de caroserie este mai cautat de clienti, dar si mai potrivit pentru provocarile urbane.

S-a renuntat la vechea platforma tehnica, pe care fusese dezvoltata Aygo, impreuna cu cei doi frati de la PSA (C1 si 107/109), pentru a fi utilizata noua platforma GA-B, folosita de Yaris si Yaris Cross. Aygo X inregistreaza o crestere substantiala in dimensiuni, comparativ cu modelul inlocuit, fiind cu 24 cm mai lunga, pentru o lungime totala de 3,7 metri. Si ampatamentul a crescut de la 2,34 la 2,43 m, in vreme ce portbagajul are o lungime de incarcare maimare cu 12,5 cm si isi adauga inca 60 de litri (de la 171 la 231 litri). 

Si la interior se continua ideea de crossover, printr-o pozitie de condus mai inalta, avand in vedere ca sezutul scaunului soferului este inaltat cu 55 mm fata de vechea generatie. Debuteaza noul sistem de infotainment Toyota Smart connect, cu display central de la 7 la 9 inci, in functie de versiunea de echipare, dar si functii precum incarcare wireless a telefonului, aplicatie MyT, conectivitate smartphone si update over-the-air.

Estetic nu s-au facut schimbari puternice, ba chiar au fost pastrate elemente ce caracterizau pe Aygo, precum hayonul din sticla si stopurile verticale. Partea frontala preia noul limbaj de design al marcii, intalnit si la noul Yaris, iar in plus apare jocul bi-ton al culorilor exterioare. 

Aygo X nu se electrifica si ofera o singura motorizare: 1.0 aspirat, cu trei cilindri, ce dezvolta 72 CP si 93 Nm. In conditiile in care masina nu depaseste 1 tona (940 kg), Toyota anunta un consum mediu de 4,7 l/100 km in cazul transmisie manuale cu cinci trepte si 4,9 l/100 km, cand propulsorul este asociat cu transmisi S-CVT. Noul model va debuta pe pieyele Europei in prima parte a anului viitor.

Share