ElectricStiri

Toyota prefigureaza primul model full electric

De 19 aprilie 2021mai 3rd, 2021No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Conceptul bZ4X anunta un SUV mediu full electric, pe care Toyota l-a dezvoltat in colaborare cu Subaru, pe noua platforma e-TNGA destinata modelelor electrice. Acronimul bZ inseamna beyond Zero, o declaratie Toyota vizavi de grija pentru mediu si societate, in general. Noua platforma este modulara si va fi folosita pentru o intreaga familie de vehicule electrice. 

Toyota anunta un interior generos in dimensiuni, spatiul oferit paqsagerilor din spate fiind la nivelul unui model de segment D. Postul de condus este desenat futurist, cu o tableta centrala imensa, pe care vor fi proiectate informatiile sistemului de infotainment si un instrumentar de bord virtual. Aditional pachetului de baterii, este incorporat si un sistem de incarcare solar, care ajuta la imbunatatirea autonomiei. Toyota nu a oferit detalii tehnice, doar faptul ca pana in 2025 gama va cuprinde 15 modele electrice, dintre care sapte bZ

Sunt prevazute doua motoare electrice, cate unul pentru fiecare punte, astfel ca masina va avea tractiune integrala. De altfel, la dezvoltarea sistemului 4×4, Subaru contribuit cu intregul sau know-how. Noul SUV vine cu o premiera mondiala, fiind primul model de serie care va oferi sistem de directie by wire. Acesta va elimina practic legatura coloanei de directie cu suprafetele stricate, aducand mai mult confort si, conform Toyota, un raspuns mai precis. Conceptul nu are un volan clasic, ci sub forma de mansa, solutie care este posbil sa nu se perpetiueze si pe modelul de serie, ce va fi lansat in 2022. 

Share