ElectricStiri

Toyota prezinta un concept electric de talia lui CH-R

De 17 noiembrie 2022decembrie 26th, 2022No Comments
; ; ; ; ; ; ; ;

bZ Compact SUV Concept este cel mai nou studiu Toyota, care va fi expus la Los Angeles Auto Show. Conceptul prefigureaza un nou model din familia bZ (Beyond Zero), care se va alatura lui bZ4X, un SUV de talia lui RAV4. De aceasta data, bZ Compact SUV Concept este cu o masura mai mic, fiind, intr-un fel, omologul electric al lui CH-R.

Toyota nu a divulgat detalii tehnice despre masina, ci doar cateva directii principale pe care le-a urmat in dezvoltarea acestei masini: folosirea materialelor sustenabile (scaune din materiale reciclabile si obtinute din plante), obtinerea unui coeficient aerodinamic cat mai bun, tehnologie de ultima ora la bord, un design indraznet si, nu in ultimul rand performante dinamice interesante.

Chiar daca interiorul este specific unui concept, layoutul este identic cu ceea ce intalnim la bZ4X, adica un imens display central si inca un ecran in spatele volanului. Conceptul are insa un volan stilizat, aplatizat, insa versiunea de serie va dispune in cel mai probabil mod de acelasi volan ca si bZ4X.

Daca va prelua inclusiv bateria, aceasta are 71,4 kWh, ce garanteaza o autonomie de 450 km. In cazul unei statii de 150 kW sistemul de incarcare restabileste o autonomie de 350 km in 30 de minute. Optional se poate comanda plafon ce integreaza mini panouri solare, care incarca suplimentar bateria – cu masina in mers sau parcata – asigurand, conform datelor oficiale o autonomiem suplimentara de pana la 1.800 km pe an. 

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373