Stiri

Toyota si Lexus lanseaza sistemul Advanced Drive in Japonia

De 8 aprilie 2021No Comments
; ; ; ;

Noile Toyota Mirai si Lexus LS vor primi in echiparea pentru Japonia cel mai avansat sistem de asistenta a condusului detinut in prezent de companie. Se numeste Advanced Drive si este un sistem bazat pe inteligenta artificiala, pe o camera video care monitorizeaza constant soferul si pe sistemele de asistenta clasice.

Advanced Drive poate mentine masina pe banda de mers, pastreaza distanta fata de masina din fata, poate schimba directia, poate depasi si chiar iesi pe o breteaua autostrazii. Aceste operatiuni se fac sub supravegherea soferului, pentru ca sistemele de asistenta Toyota sunt gandite sa ajute soferul si sa ii reduca oboseala, nu sa il elimine. In acest sens, anumite operatiuni, gen depasire sau incadrarea pe o banda cand drumul se ingusteaza de la doua benzi la una, se fac doar dupa ce soferul a supervizat, spre exemplu prin semnalizare. 

De asemenea, cand masina nu mai primeste impulsuri de la sofer sau camera de supravhere detecteaza o pozitie anormala la volan, sistemul Advanced Drive preia controlul masinii, pe care o decelereaza pana la oprire, aprinde luminile de avarie si cheama automat, prins sistemul SOS, serviciile de urgenta.

Share