Stiri

Toyota si Suzuki vor vinde masini electrice impreuna in India

De 27 noiembrie 2017No Comments

Toyota si Suzuki au finalizat memorandumul referitor la introducerea vehiculelor electrice pe piata din India in anul 2020 pe o structura comuna.

In luna februarie a acestui an, cele doua companii au demarat discutiile referitoare la un posibil parteneriat in ceea ce priveste intrarea pe piata din India cu vehicule electrice si tehnologiile aferente pentru implementarea acestora la o scara cât mai larga.

Discutiile dintre companiile Toyota Motor Corporation si Suzuki Motor Corporation s-au finalizat, iar in urma memorandumului semnat in aceasta luna, va incepe si programul de implementare, termenul fiind anul 2020.

Conform intelegerii, Suzuki va furniza vehicule electrice proprii si vehicule marca Toyota pentru piata indiana, in timp ce Toyota va oferi suportul tehnic. In plus, Toyota si Suzuki intentioneaza sa faca si un studiu referitor la disponibilitatea de a utliza vehicule electrice in aceasta tara si care sunt nevoile reale pentru a le populariza.

Studiul va include informatii utile pentru dezvoltarea retelei de statii de incarcare, iar  programul prevede si o serie de cursuri pentru mecanici si personalul din retelele de distributie ale celor doua companii referitor la noile vehicule electrice.

Prim-ministrul Indiei, Narendra Modi isi doreste o tranzitie rapida spre vehiculele electrice, iar Suzuki si-a anuntat deja intentia de a construi o fabrica pentru dezvoltarea bateriilor litiu-ion in cadrul uzinei deja existente in Gujarat. Conform contractului, in afara bateriilor litiu-ion, o serie de alte componente majore necesare pentru vehiculele electrice vor fi produse tot in India, sustinând astfel programul guvernului Indian care isi doreste prin initiativa “Make in India” o crestere a productiei la nivel local.

Pe viitor, experienta companiei Suzuki Motor Corporation obtinuta in urma dezvoltarii acestor modele electrice pentru piata din India urmeaza sa fie valorificata si la nivel global.

Share

Leave a Reply

3 × one =