Stiri

Toyota va propulsa economia statului Texas cu 7,2 mld. $

O vorba a texanilor spune ca “totul este mai mare in Texas”. Se pare ca mutarea operatiunilor Toyota SUA din California in Texas va urma aceasta zicala.

Mai precis, impactul asupra economiei statului Texas va fi unul extrem de mare, odata cu investitia companiei Toyota. Primul producator auto al lumi se va stabili la Plato iar economia texana va creste cu 7,2 miliarde de dolari in urmatorii zece ani datorita acestei miscari.  

Pentru Texas este o afacere exceptionala, intrucat singurele avantaje oferite de municipalitatea Plato este scutirea de taxe pe proprietati si un ajutor la investitie de 6,75 milioane de dolari.

Complexul Toyota va asigura, incepand din 2018, 3.650 locuri de munca permanente la un salariu mediu de 104.000 de dolari pe an. In plus, Toyota va primi alte 40 de milioane de dolari din fondul special de investitii al celui mai mare stat din SUA.

Toyota, care avea acelasi sediu central in SUA din 1957, si-a justificat mutarea geostrategic, spunand ca majoritatea fabricilor sale se regasesc in sudul Americii. 

Share

Leave a Reply

eighteen − nine =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373