Stiri

Toyota Yaris, 5 stele la testul Euro NCAP

De 16 ianuarie 2018No Comments

Lansat in prima jumatate a anului trecut, noul Toyota Yaris a obtinut maximum de 5 stele la cele mai recente teste de siguranta auto Euro NCAP (New Car Assessment Programme) din 2017.

Astfel, fiecare masina este echipata standard cu sisteme care pot preveni accidentele sau pot minimiza consecintele in cazul unui impact. Pachetul include un sistem pre-coliziune cu franare autonoma de urgenta, faza lunga automata, avertizare la depasirea benzii si, incepand cu nivelul de echipare Luna, asistenta pentru marcaje rutiere.

Toyota Yaris 2017 beneficiaza si de o serie de functii suplimentare menite sa sporeasca siguranta pasagerilor. Centurile de siguranta pentru locurile din spate dispun de limitatoare de forta si pretensionare, tetierele au fost reproiectate pentru a oferi o mai buna protectie impotriva traumatismelor cauzate de hiperflexie-hiperextensie, iar forma airbag-urilor de tip cortina a fost corectata. In plus, instalarea scaunului pentru copii este acum mai usoara datorita reglajelor sistemului de prindere Isofix si etichetarilor.

Pentru Toyota, siguranta inseamna fundamentul angajamentului sau de a crea autovehicule din ce in ce mai bune, asigurandu-se ca beneficiile tehnologiilor inovatoare nu se limiteaza la modele de varf cu cele mai avansate specificatii, ci sunt disponibile la nivel general. Respectand aceasta etica, Toyota Safety Sense a intrat in echiparea standard  a modelului Yaris din 2017.

Share

Leave a Reply

17 − one =