Stiri

Traian Basescu anunta ca e sigura pierderea fabricii Dacia din Romania

De 11 februarie 2014No Comments

Traian Basescu a lansat un atac la adresa actualului Guvern pentru nefinalizarea Coridorului IV paneuropean, care ar trebui sa traverseze Romania de la est la vest. Presedintele roman a estimat ca nefinalizarea constructiei de autostrazi va duce la pierderea uzinei Dacia de la Mioveni.

Basescu a tinut sa precizeze ca va fi adversarul Guvernului in aceasta chestiune, punctand ca Romania va pierde enorm daca nu se va conecta prin Coridorul IV la sistemul rutier european.

Este sigur ca se va pierde asamblarea de la Pitesti, la uzinele Dacia, pentru ca deja la Tanger sunt capacitati de preluare existente. S-a trecut la faza a doua de extindere a capacitatii uzinei Dacia din Maroc. Acolo pui masina direct în vapor, este portul la cativa kilometri de fabrica, nu ca în Romania, unde Guvernul poate gandi sa dea prioritatea la Bucuresti-Alexandria decat la Pitesti-Sibiu“, a declarat presedintele roman la Look TV.

Philippe Gustin, ambasadorul francez la Bucuresti, a vorbit recent despre importanta  unei infrastucturi de autostrazi si feroviare conectata la reteaua europeana, mentionand cazul Daciei care livreaza cu intarziere in tarile occidentale din cauza drumurilor defectuoase.  

Share

Leave a Reply

2 × two =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373