Motorsport

Trofeul Sinaia, adjudecat de Zaberca

De 22 iulie 2013No Comments

Vremea capricioasa si asfaltul umed au facut din nou jocurile în CNVC Dunlop 2013, etapa sinaiana avand un podium neasteptat: Ovidiu Zaberca, Edu Stan si Lucian Radut.

Cea de-a cincea etapa a Campionatului National de Viteza în Coasta DUNLOP 2013, desfasurata în acest sfarsit de saptamana pe circuitul stradal de la Sinaia, s-a încheiat cu prima victorie din acest sezon pentru pilotul Ovidiu Zaberca. Dupa o incitanta confruntare pe ud, podiumul a fost completat de pilotul de grupa N, Eduard Stan, si respectiv de liderul clasamentului la zi al competitiei, Lucian Radut.

Etapa a debutat sub auspiciile unei vremi prietenoase, ziua de sambata derulandu-se fara incidente. În ziua de duminica, rezervata manselor de concurs, ploaia a facut din nou jocurile printre competitorii din CNVC Dunlop 2013, scotandu-i în afara listei pilotilor care au terminat etapa în puncte atat pe favoritul competitiei, resiteanul Lucien Hora, cat si pe pilotul monopostului Tatuus, Andrei Dumitrescu.

Dupa trei etape succesive încununat de victorie, Hora s-a vazut nevoit sa cedeze pe carosabilul cu aderenta scazuta de la Sinaia în fata competitorilor sai în lupta pentru titlul absolut din acest an, Lucian Radut si Ovidiu Zaberca. Performanta slaba din etapa sinaiana nu îi aduce nici un punct resiteanului în clasamentul la zi al CNVC Dunlop 2013 si îl plaseaza doar pe a doua pozitie în clasament, la egalitate cu Zaberca si la doua puncte în spatele lui Radut.

Performanta deosebita din debutul de sezon a lui L. Radut s-a confirmat si la Sinaia, pilotul lider la zi al clasamentului avand cel mai bun timp în prima mansa de concurs. În a doua mansa a pierdut prima treapta a podiumului la numai doua secunde de primul clasat.

Surpriza etapei a fost clasarea lui Edu Stan pe a doua treapta a podiumului, pilotul de grupa N adjudecandu-si cea de-a cincea victorie consecutiva la clasa sa si consolidandu-si pozitia de lider al grupei.

La grupa A victoria i-a revenit lui Liviu Savu, în timp ce grupele istorice au fost adjudecate de Alexandru Ciolan si Horatiu Ionescu Cristea. La clasa 2WD (doua roti motrice), Armando Battocchi ramane lider cu a cincea victorie de etapa consecutiva în palmares.

Urmatoarea etapa a Campionatului National de Viteza în Coasta Dunlop 2013 va avea loc la Campulung Muscel în perioada 7-8 septembrie a.c.

Share

Leave a Reply

fourteen − 14 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373