Special

Turkmenistanul interzice toate masinile negre

De 12 ianuarie 2018No Comments

Inceputul de an ingroasa lista de legi trasnite pe care unele tari le adopta in domeniul auto. Ultima trasnaie vine din Turkmenistan, fosta republica sovietica, care interzice masinile negre.

Mai precis, dictatorul Gurbanguli Berdimuhamedov este cel care are o problema cu masinile negre. In 2015, a impus o lege care se aplica doar masinilor noi de import. Acum, doreste ca toate masinile negre din capitala Ashgabat sa fie revopsite de proprietari sau sa dispara de pe drumurile publice.

Politica dictatoriala si-a aratat coltii cand mai multi proprietari de masini negre s-au trezit, fara sa fie anuntati, ca le-au disparut masinile din fata locuintelor, doar pentru acestea erau negre. Autoritatile au inceput colectarea lor inainte ca legea sa fie facuta publica.

Pentru a le recupera, turkmenii trebuie sa se semneze un document la politie prin care se angajeaza sa le vopseasca intr-o culoare deschisa, albul fiind preferatul presedintelui Berdimukhamedov. Intre timp, pretul unei vopsiri integrale de masini in Turkmenistan s-a dublat, de la aproximativ 500 dolari la circa 1000 dolari.

Share

Leave a Reply

2 + 10 =