Stiri

TVR va reveni pe piata auto

De 7 iunie 2013No Comments

Una dintre cele mai spectaculoase marci britanice de nisa, un adevarat simbol al automobilismului din Albion, – TVR – a ajuns pe mana miliardarului rus Nikolai Smolensky, dupa care a falimentat. Insa, proprietarul marcii doreste neaparat sa relanseze afacerea odata cu un nou model.

In acest sens, TVR a publicat pe site-ul sau o imagine teaser insotita de textul „never say never” (niciodata nu spune niciodata – n.r.), o trimitere clara la revenirea in activitate. Dietrich Probst, seful pe marketing la Vit Technology, este cunoscut si pentru legaturile stranse cu TVR, iar acesta a confirmat ca se lucreaza la un plan detaliat privind constructia si lansarea unui nou model. Probst a refuzat sa ofere alte detalii, dar s-a multumit sa declare: „Ne gandim tot timpul ca acest model este un TVR, deci va fi usor si foarte sportiv.

Probabil va fi de doua ori mai ieftin decat un Ferrari si aproape la fel de rapid”. Pana acum compania nu s-a decis ce motor va folosi, dar nu este exclus ca viitorul model TVR sa fie propulsat de un V8 de 6.2 litri de la GM, lucru care i-ar conferi circa 430 cai putere si un cuplu maxim de 570 Nm. Potrivit unei informatii de ultima ora, in spatele revenirii TVR nu se va mai afla rusul Nikolai Smolensky, care conform Autocar, a vandut compania antreprenorului britanic Les Edgar.

Share

Leave a Reply

1 × 2 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373