Stiri

Uber a facut o intelegere si scapa de proces in cazul primului accidental fatal cu o masina autonoma

De 30 martie 2018No Comments

Primul accident fatal in care a fost implicata o masina condusa autonom avea potentialul de a deveni un precedent in justitia americana insa Uber ar fi ajuns la o intelegere cu fiica victimei, Elaine Herzberg.

Reprezentata de firma de avocatura Bellah Perez PLLC, fiica victimei accidentate mortal de un Uber care mergea in regim autom a ajuns la o intelegere cu compania de transport, conform avocatei Cristina Perez Hesano, care nu a dorit sa dea detaliile intelegerii. Decizia celor de la Uber nu este deloc surprinzatoare in conditiile in care filmarea cu accidentul a facut inconjurul lumii iar daunele de imagine sunt majore, chiar daca victima traversa neregulamentar.

Soferul de asistenta Uber nu monitoriza drumul, pe filmare vazandu-se clar cum nu a fost atent la masina sau la drum cu cateva secunde inainte ca accidentul sa aiba loc. Mai mult, o serie de experti au dat vina pe tehnologiile Uber si Volvo care nu au sesizat pietonul pe timp de noapte.

Daca va reusi sa evite si alte procese, intelegerea Uber cu familia victimei nu va scoate la iveala detaliile legate de tehnologia autonoma de condus pe care o foloseste compania. Totusi, autoritatea federala de siguranta a transportului din SUA investigheaza accidentul pentru a determina cu exactitate cum a fost posibil accidentul mortal.

Share

Leave a Reply

two × 2 =