Stiri

Uber lucreaza cu Armata SUA la un Air Taxi cu tehnologie Rotor

Uber a anuntat ca planuieste sa lucreze impreuna cu Armata SUA la dezvoltarea unui aparat de zbor cu tehnologie de aterizare-decolare verticala (VTOL).

Scopul Uber este sa faca posibil serviciul de taxi care are la baza tehnologia scince-fiction al unei masini zburatoare. Plecand de la un sistem tehnologic denumit rotor, conceput pentru a permite decolarea respectiv aterizarea pe verticala, vehiculul zburator va fi construit de Uber si comandamentul de cercetare si dezvoltare al Armatei SUA sub forma unui prototip. Cele doua entitati estimeaza ca vor cheltui 1 milion de dolari pentru constructia sistemului rotor al prototipului.

Principalul scop al Uber este sa creeze un aparat de zbor silentios, iar potrivit speculatiilor vehiculate aparatul va beneficia de doua sisteme rotor pozitionate unul peste altul, care se vor invarti in aceeasi directie.

Uber doreste sa incheie si alte protocoale de colaborare cu alte agentii guvernamentale pentru a putea avea acces la teste publice in arii urbane incepand cu 2020, cand departamentul lor de Inginerie estimeaza ca va fi gata prototipul aparatului de zbor urban silentios.

In acelasi timp, armata americana doreste sa beneficieze de o tehnologie de aterizare-decolare pe verticala, care sa fie silentioasa si sa poata fi implementata pe noua generatie de drone folosite in misiuni de razboi. Prin aparatul de zbor taxi, Uber estimeaza ca se va scadea foarte mult timpul calatoriilor intre doua localitati cu preluarea si livrarea calatorilor direct din zonele urbane.

Share

Leave a Reply

seven + nine =