Stiri

Ultimul Bugatti Chiron, poate cel mai special

De 24 decembrie 2022No Comments


Chiron se apropie de ultimul gong, iar Bugatti a prezentat Profilee, ce va ramana in istorie ca ultimul exemplar al acestei generatii. Acesta nu ar fi existat insa fara versiunea hardcore Chiron Pur Sport, ce a declansat printre clientii marcii un curent de “nemultumire” cu privire la latura mult prea sportiva a lui Pur Sport. Iar Bugatti a luat act de dorinta lor, dezvoltand un model la fel de puternic, insa orientat mai mult spre eleganta.

Profilee ar fi trebuit sa se produca intr-o serie limitata de 30 de exemplare, insa succesul fulminant al lui Pur Sport – a se citi sold out – a amanat proiectul Profilee. Insa Bugatti a luat decizia de a arata si chiar a vinde, la licitatie, in februarie 2023, singurul exemplar produs. Grila fata modificata, jantele cu design decicat, eleronul de inspiratie retro, culoarea exterioara exclusiva Argent Atlantique cu finisaje Bleu Royal Carbon sunt detaliile exterioare ce caracterizeaza Chiron Profilee.

Pur Sport a donat mecanica, insemnand motor W16 de 1.500 CP si transmisie cu rapoarte mai scurte decat la Chiron Sport, ce garanteaza un sprint 0-100 km/h in 2,3 secunde, 0-200 km/h in 5,5 secunde si o viteza maxima de 380 km/h. Comparativ cu Pur Sport, suspensia a fost modificata, pentru o tinuta de drum imbunatatita.

Share