Stiri

Un McLaren F1 unic, scos la licitatie

De 21 iulie 2015No Comments

 

mclaren-f1-rm-auctions1

Avand in vedere ca s-au facut doar 100 de exemplare ale supercarului legendar McLaren F1, dintre care doar 72 pentru drumurile publice, e cu adevarat impresionant cat de des se vand aceste supercaruri ajunse masini de colectie.

Abia luna trecuta, presa auto din intreaga lume trambita cum Rowan Atkinson, nimeni altul decat interpretul cunoscutului personaj Mr. Bean, si-a vandut McLaren-ul F1 pentru impresionanta cifra de 12 milioane de dolari. Acum, un nou model F1, unul dintre ultimele exemplare construite vreodata, cu numarul de sasiu  #073.

Modelul construit in 1998 si-a inceput viata ca un supercar F1 normal, dupa care proprietarul a cerut fabricii britanice sa-l imbunatateasca cu specificatiile LM (Le Mans), insa doar la nivel mecanic. Astfel, cu un motor V12 de 6,1 litri si 691 cai putere, cu o masa mai mica decat a modelului de sosea obisnuit, acest McLaren F1 LM are mari sanse sa fie vandut pe un pret chiar mai mare decat masina pe care actorul Rowan Atkinson a detinut-o si in sfarsit vandut-o luna trecuta.

Licitatia pentru acest exemplar al lui F1 va avea loc la RM Auctions, in Monterey, California, in perioada 13-15 august.

Share

Leave a Reply

16 + sixteen =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373