Altele

Un nou proiect de lege vrea sa interzica inmatricularile permanente pe Bulgaria

De 21 august 2015No Comments

bulgaria-inmatriculari

Un nou proiect de lege initiat de parlamentarul  Ioan Munteanu cauta sa interzica masinile cu numar de Bulgaria de la circulatia pe drumurile publice din Romania pentru o perioada mai mare de trei luni.

Pentru a nu fi discriminatorie, legea care va fi discutata in sesiunea parlamentara din toamna va fi aplicata tuturor masinilor inmatriculate cu numar strain. Astfel, masinile cu numar strain introduse in tara vor avea dreptul de a circula timp de 3 luni cu plata rovignetei, dupa expirarea acestei perioade posesorii lor vor fi nevoiti sa le inmatriculeze, sa plateasca taxa de mediu si sa le faca asigurare in Romania.

Initiatorii acestei legi explica ca in acest moment circula in Romania circa 100.000 de masini inmatriculate in Bulgaria, fapt care aduce prejudicii la bugetul de stat, prin neplata taxei auto, si nenumarate probleme cand vine vorba despre plata asigurarilor.

Firmele de asigurari auto din Bulgaria platesc cu mari intarzieri iar in 80% din cazuri nu platesc suma totala a despagubirilor.

Share

Leave a Reply

ten + 11 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373