HighlightStiri

Update pentru Peugeot 308

De 12 iunie 2020No Comments
;;;;

Peugeot aduce cateva imbunatatiri modelului 308, hatchback si break. Nu este vorba despre un facelift in adevaratul sens al cuvantului, ci mai degraba un update informatic si pe partea sistemelor de asistenta a condusului, respectiv a echiparilor. Vizual, noutatile se refera la o nuanta suplimentara pentru caroserie, deniumita „Vertigo Blue” si doua modele de jante din aliaj la nivelul de echipare Allure: 16 inci Zircon diamantate in dotare standard si de 17 inci Boca (dotare optionala, disponibila in functie de tara).

Versiunile de top propun optiunea Black pack, ce ofera clientilor posibilitatea de a opta pentru elemente in culoarea negru lucios, in locul celor cromate, inclusiv jantele din  aliaj de 18 inci diamantate Sapphire Black lacuite Black Mist.

La interior, 308 este echipat cu Peugeot i-Cockpit® digital, cu display-ul de 10 inci si ultimele evolutii in materie de design grafic adoptat de noile 208 si 2008. Touchscreen-ul central adopta acum un finisaj „glossy”, avand functie Mirror Screen si comanda vocala pentru navigatia 3D. In ceea ce priveste echipamentele de asistenta la condus, 308 propune cruise control adaptiv cu functie Stop & Go, Visiopark si functie Park Assist, franare automata de urgenta (cu detectarea pietonilor si biciclistilor, noaptea si ziua, la viteze cuprinse intre 5 – 140 km/h, in functie de versiune), avertizare de parasire involuntara a benzii de rulare, asistent faza lunga, sistem activ de supraveghere a unghiului mort.

Gama de motorizari este formata din benzina 1.2 Puretech, de 110 CP si 130 CP, cuplate in standard la o transmisie manuala cu 6 trepte, iar optional o automata cu 8 trepte pentru versiunea mai puternica, respectiv turbodieselul de 1.5 litri, cu 100 CP si 130 CP si aceeasi oferta de transmisii. 308 GTI ramane in continuare in catalog (in functie de tara) cu motorul turbo de 1.6 l ce ofera 263 CP si 340 Nm. 

Tot acum se inaugureaza noua tendinta de urcare in gama in materie de design si dotari, aceasta urmand a va fi adoptata pentru toate viitoarele modele lansate de marca. Acest lucru simplifica parcurgerea ofertei comerciale si imbogateste diferitele niveluri de echipare. Noua structura se bazeaza pe trei niveluri de echipare. Fiecare dintre ele poate fi completat de un nivel intermediar numit „Pack„.

Share

Leave a Reply

8 − six =