Stiri

Urmasul lui Nissan Micra va fi 100% electric

De 3 februarie 2022februarie 4th, 2022No Comments

Nissan a anuntat un nou model full electric destinat pietei europene, care va fi construit Pe platforma CMF B-EV a aliantei Renault Nissan & Mitsubishi. Este vorba despre succesorul lui Micra, ce va deveni modelul de la baza ofertei Nissan in Europa si al treilea BEV dupa Leaf si Ariya. Atata vreme cat producatorul japonez nu a mentionat nicaieri ca viitoarea masina se va chema Micra, este cel mai probabil introducerea unui nou nume. Designul este semnat Nissan, in vreme ce Renault se ocupa de inginerie si productie la centrul ElectriCity din Franta.

Teaserul noului model anunta o caroserie puternic rotunjita, cu capota scurta bombata si lumini de zi de forma rotunda, supradimensionate si “muscand” din capota, aripa si bara de protectie. Este un design cool, tineresc, despre care Nissan afirma ca mentine stilul unic al produselor sale. Se mai stie ca va avea cinci usi, spatele va urma ideea stilistica a partii frontale si va avea ca model-frate viitorul Renault 5 electric.

Parte a strategei Alliance 2030, noul BEV nu va fi singurul model Nissan produs de Renault in Franta, pentru ca in Hexagon se produce deja portofoliul LCV, dintre care se remarca Townstar.

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373