SpecialTehnologie

Utilajele JCB folosite la deminare in Afghanistan

De 12 martie 2021No Comments

Organizatia caritabila de eliminare a minelor terestre, HALO Trust, foloseste in Afghanistan patru modele JCB modificate in cea mai mare operatiune de deminare din lume. Toate utilajele sunt vopsite in alb pentru a sublinia natura umanitara a activitatilor. In curand, flota va fi completata de un echipamemt special, excavatorul JCB 220X blindat. 

Cabina acestuia a primit un blindaj rezistent la explozii avand in vedere nivelul de risc din zona, dat de multitudinea de mine anti-personal sensibile la presiune. Fiind echipat cu un dispozitiv rapid de prindere, JCB 220X isi poate schimba repede  cupa de excavare cu o grebla, care poate fi extrem de eficienta in gasirea si disclocarea in siguranta a minelor.

Protectia a fost furnizata de Martin Williams (Hull) Ltd. care are o divizie specializata in proiectarea si producerea vehiculelor blindate. Printre clientii sai se numara Ministerul Apararii din Marea Britanie, Natiunile Unite, NATO, cat si alte organizatii neguvernamentale, umanitare si organizatii caritabile, precum HALO. Cabina are geamuri de 10 cm grosime si trei straturi de protectie la explozie, fabricate din otel armat Armox 440T, care este special conceput pentru armura vehiculelor, oferind rezistenta la penetrare si explozie.

HALO Trust este cea mai mare organizatie umanitara de eliminare a minelor , fiind fondata in Afghanistan in 1988. Are 8.000 de angajati full-time si opereaza in 19 tari si teritorii de conflict sau post conflict.

Share