Stiri

Uzina Kia din Slovacia depaseste borna de 4 milioane de automobile produse

De 26 mai 2021No Comments

Uzina Kia din Sovacia a produs al patrulea milion de automobile, un model Kia Sportage alb. Baza europeana Kia de langa Žilina, a inceput productia de masa in 2006 primele automobile produse fiind versiuni ale familiei Ceed. Kia Slovacia a produs primul sau milion de automobile in 2012 si, la fiecare trei ani, a adaugat inca un milion de automobile la statistica de productie.

Acum deja patru milioane de masini au iesit de pe linia de productie de 7,5 kilometri lungime, capabila sa produca simultan opt modele diferite. In prezent, acopera fabricarea tuturor membrilor familiei Ceed, compusa din Ceed, Ceed GT, Ceed Sportswagon, ProCeed, XCeed si sistemele de propulsie plug-in hybrid ale versiunilor Ceed Sportswagon si XCeed. Fabrica este, de asemenea, responsabila pentru producerea a trei generatii ale modelului Sportage, inclusiv variantele mild-hybrid ‘Ecodynamics+’.

Fabrica este acum unul dintre principalii producatori si exportatori din Slovacia, care angajeaza o forta de munca de 3.700 de persoane. O investitie recenta de 70 de milioane de euro permite fabricii sa produca si sa asambleze noi motoare pe benzina. Kia va construi acum motoare pe benzina cu capacitate mica, compatibile cu sistemele hibride, pe trei linii de productie, a patra fiind dedicata celui mai recent motor diesel ‘smartstream’ de 1,6 litri al marcii.

Share