MotorsportStiri

Valentino Rossi se alatura echipei de piloti BMW M

De 25 decembrie 2022decembrie 28th, 2022No Comments

„Valentino Rossi nu are nevoie de prezentare. Fiind unul dintre cei mai de succes piloti moto din toate timpurile, a facut istorie. Succesele sale pe circuit si personalitatea lui l-au facut pe buna dreptate o legenda”, a declarat Andreas Roos, directorul BMW M Motorsport. Compania germana si italianul de 43 de ani au convenit asupra unui angajament oficial care merge dincolo de aparitiile in curse cu BMW M Team WRT.

De noua ori campion mondial de motociclism viteza, Rossi el si-a incheiat cariera pe doua roti in toamna lui 2021, iar acum urmeaza sa concureze in Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS si in cursa de 12 ore de la Bathurst, la comenzile unui BMW M4 GT3, in cursul anului viitor – si va fi disponibil si pentru aparitii ulterioare in curse si teste in masinile de curse BMW M Motorsport.

„Sunt foarte mandru ca devin un pilot oficial BMW M si este o oportunitate grozava”, a spus Rossi. „Anul trecut am inceput sa concurez serios cu masini si am incheiat primul meu sezon cu echipa WRT cu care m-am inteles foarte bine – si sunt foarte fericit ca echipa WRT a ales BMW M Motorsport ca nou partener.

Am avut deja sansa de a testa BMW M4 GT3 de doua ori si sentimentul cu masina este foarte bun. Cred ca am putea fi competitivi in sezonul viitor. De asemenea, BMW M Motorsport mi-a oferit ocazia sa concurez cu doi piloti foarte puternici anul viitor, Maxime Martin si Augusto Farfus. Mai am multe de invatat si de imbunatatit, dar sper sa fiu la inaltime si suficient de rapid pentru a lupta in weekendurile de cursa.”

Prezenta lui Rossi in cursele pe patru roti dateaza de multi ani, luand startul in raliul de la Monza (Italia) in 2009, precum si in doua etape in Campionatul Mondial de Raliuri, una in 2006 in Noua Zeelanda si una in 2009 in Tara Galilor. In 2019, Rossi a concurat intr-o cursa de anduranta in Abu Dhabi (Emiratele arabe Unite). Dupa ce s-a retras din activitatea dedicata curselor de motociclete, la finalul sezonului din 2021, „The Doctor” s-a angajat intr-un nou capitol al curselor de masini. In sezonul 2022, a participat la GT World Challenge Europe cu Team WRT.

Share