Stiri

Vanzarile de biciclete depasesc vanzarile de masini noi

De 29 octombrie 2013No Comments

Vanzarile de biciclete le-au depasit pe cele de masini in Europa anului 2012, conform unei analize National Public Radio, informeaza totb.ro. Studiul urmareste situatia din 27 de tari europene, membre UE, si scoate la iveala ca in toate statele din comunitate, exceptand Belgia si Luxemburg, vanzarile de biciclete le-au depasit la numarul de unitati pe cele de masini noi. In Romania, in 2012, au fost comercializate 72.000 de masini noi si 380.000 de biciclete. 

Tara noastra a depasit astfel vanzarile de biciclete din tari precum Lituania, Grecia, Slovenia sau Ungaria. Analiza NPR a raportat numarul de vanzari biciclete la numarul de vanzari de masini si a pozitionat Lituania pe primul loc in UE, cu zece biciclete vandute la o masina. Romania se afla pe trei, dupa Grecia, cu aproximativ 5 biciclete la 1 o masina.

Principala piata a bicicletelor ramane Germania, unde s-au vandut aproape 4 milioane de unitati in 2012, cu 1 milion mai mult decat masini. Locurile urmatoare sunt rezervate Regatului Unit, cu 3,6 milioane de biciclete vandute, Frantei, cu peste 2,8 milioane de unitati si Italiei cu 1,6 milioane de unitati.  

Singurele tari in care vazarile de biciclete nu le-au depasit pe cele ale masinilor noi – Belgia si Luxemburg – au o explicatie solida. Ciclismul este extrem de popular in aceste regiuni si majoritatea cetatenilor detin deja o bicicleta.

Amsterdam ramane singurul mare oras din Europa unde numarul bicicletelor este mai mare decat cel al locuitorilor. NPR sustine ca in SUA vanzarile de biciclete raman solide, chiar daca inca n-au reusit sa depaseasca vanzarile de masini.

Share

Leave a Reply

five × 2 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373