Stiri

Vehiculele autonome vor circula din 2015 in Marea Britanie

De 30 iulie 2014No Comments

Putem spune ca viteza cu care se apropie masinile autonome a luat prin surprindere nu  numai publicul, dar si constructorii de automobile in general si clasa politica in special, deoarece legislatia necesarea pentru operarea acestora pe drumurile publice nu este definitivata deocamdata, dar se fac pasi importanti in acesta directie.

Marea Britanie s-a decis sa preia conducerea din acest punct de vedere cu un program pilot ce va permite veehiculelor autonome sa circule pe drumurile publice din acesta tara peste doar sase luni.

Um membru al guvernului Marii Britanii a anunta ca vor fi puse la punct trei proiecte ce vor primi o finantare de 10 milioane de lire (12,6 milioane de euro), urmand ca firmele interesate sa liciteze pentru acestea.

Programul se va desfasura pe o perioada cuprinsa intre 18 si 36 de luni, urmand ca masinile autonome sa poate circula din ianuarie 2015 pe drumurile publice , insa doar pentru teste si cu un insotitor in habitaclu ce poate sa preia controlul in orice moment.

Pana atunci va fi pusa la punct si legislatia aferenta, care va necesita o revizuire majora a Codului Rutier (The Highway Code).

Share

Leave a Reply

three × 3 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373