Stiri

Venezuela: Statul stabileste preturile masinilor noi si second

De 12 decembrie 2013No Comments

Nicolas Maduro, omul care i-a luat locul defunctului Hugo Chavez in fruntea Venezuelei continua politica socialista si masurile populiste care distrug conceptul de economie si piata libere din statul sud-american.

O noua lege data de presedintele de la Caracas are imapct direct asupra pietei auto locale. Mai exact, statul va stabili pretul masinilor noi si second-hand, masura justificata oficial prin dorinta de a lupta cu inflatia record. Astfel, guvernul venezuelean va impune preturile producatorilor de masini si se va asigura ca masinile second-hand nu vor depasi pretul celor noi.

Mai mult, va oferi licente individuale celor care doresc sa importe vehicule folosind conturi in euro sau dolari inregistrate la Banca Nationala. „Masinile pentru cine sunt produse?”, se intreaba presedintele Venezuelei. „Pentru nevoile societatii, nu pentru mafia care controleaza industria. Vom stabili pretul de la poarta fabricii pana la dealeri”, a declarat Maduro pentru postul national de radio.

Cu ajutorul armatei, dictatorul sud-american a ocupat o fabrica de ambalaje, a scazut preturile in zona de real-estate si a fortat reducerea preturilor la electrocasnice. Maniera excentrica a atins culmile cand a indemnat populatia sa jefuiasca un lant de magazine, pentru a pedepsi proprietarii si a condamna capitalismul speculator.

Sistemul de control al pietei este varianta aleasa de cel mai mare exportator de petrol din America de Sud in lupta impotriva inflatiei.

Share

Leave a Reply

three × four =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373