HighlightStiri

Victorie dubla Ford: International Van & Pick-up of the Year

De 29 noiembrie 2019No Comments

Pentru prima oara, un producator castiga premiile la ambele categorii: familia Ford Transit Custom Plug-In Hybrid si EcoBlue Hybrid a fost votata International Van of the Year (IVOTY) 2020, iar Ford Ranger a castigat titlul de International Pick-up Award (IPUA) 2020.

Modelele Transit au fost unanim votate de catre cei 25 de jurnalisti din tot atatea tari din Europa, la ceremonia ce a avut loc in Franta, la Lyon. Juriul a apreciat autonomia oferita de versiunile hibrid Transit, care concura la o reducere a costurilor de exploatare pentru operatori, avand in plus acces si la zone restrictionate din cauza poluarii in marile orase. Transit Custom Plug-In Hybrid si Transit Custom EcoBlue Hybrid cu sarcina de 1 tona, respectiv Transit EcoBlue Hybrid cu sarcina de 2 tone sunt trei din cele 14 vehicule electrificate pe care Ford le va introduce la vanzare in Europa pana la sfarsitul anului 2020. In acest moment, Ford are in palmares sase titluri IVOTY.

Transit Custom Plug-In Hybrid are o autonomie electrica de pana la 56 km, propulsat de un motor electric de 92.9 kW si o baterie litiu-ion de 13.6 kWh. Motorul 1.0 EcoBoost cu benzina, actioneaza ca un range extender, marind autonomia la 500 km.

 

Ford Ranger, cel mai vandut pick-ul de pe piata europeana, a impresionat juriul de 18 jurnalisti cu motorul EcoBlue diesel de 2 litri si sistemele avansate de asistenta a condusului. Disponibil in versunile Regular Cab, Super Cab si Double Cab, Ford Ranger ofera in standard tractiune integrala si dispune de o noua transmisie automata cu 10 trepte. Sistemul Pre-Collison Assist cu detectarea pietonilor este in standard, iar ca noutate va fi disponibil la bord modemul FordPass Connect.

Share

Leave a Reply

10 − 3 =