Stiri

Viitoarea generatie Aygo va fi crossover

De 18 martie 2021No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ;

Aygo X prologue este conceptul propus de Toyota European Design (ED²), cu sediul in Franta, pentru a inlocui actuala generatie a city car-ului Aygo. Din 2005 si pana in prezent, acesta a fost cel mai accesibil model din gama Toyota si, conform lui Lance Scott, Director de design ED², acum se adauga laturii entuziasmante a masinii si un condiment hot spice. Noul Aygo va fi un mini crossover, cu garda la sol marita si aspect mai robust. 

Conceptul are roti de mari dimensiuni si usi fara manere, solutie care va disparea in cazul versiunii de serie. Insa nu acelasi lucru se poate afirma despre plafonul negru, pentru ca Aygo va fi o masina personalizabila din acest punct de vedere. ca linie generala a caroseriei, nu este o revolutie majora comparativ cu actuala generatie.

Daca partea frontala aduce un aer futurist, spatele cu stopurile verticale subtiri sunt asemanatoare modelului aflat acum la vanzare. Toyota a confirmat ca noua generatie Aygo va folosi platforma modulara GA-B, intalnita la Yaris si Yaris Cross, fara a oferi o versiune electrica.

Share