HighlightStiri

Viitoarea Mazda6 ar putea avea propulsie spate

De 15 aprilie 2020No Comments
; ; ; ;

Probabil ca afirmatia din titlu suna putin ciudat intr-o epoca in care producatori precum BMW sau Mercedes-Benz au optat pentru tractiune fata in cazul anumitor modele din gamele inferioare, contrar traditiei lor. Cu siguranta, propulsia spate este apanajul unui model premium, iar Mazda6 vrea sa avanseze si mai curajos in acest segment. Pe de alta parte, trebuie sa luam in seama ca SUA, cea mai mare piata pentru Mazda, are prin traditie un apetit special pentru masinile cu punte spate motoare.

Sigur, nu este inca oficial, insa sursa acestor scurgeri de informatii este o prezentare interna descoperita de site-ul Jalopnik, in care producatorul japonez dezvaluie cateva directii pentru perioada 2020 – 2025. Printre acestea apare si un model care va utiliza o platforma cu propulsie spate, alaturi de doua motoare cu sase cilindri in line aflate acum in dezvoltare. Este vorba despre un diesel Skyactiv-D si un altul cu benzina, echipat cu tehnologia Skyactiv-X Spark PLug Controlled Compression Ignition (SPCCI).

 

Toate indiciile par sa duca spre concluzia ca este vorba despre viitoarea generatie Mazda6, asteptata spre finalul anului 2022. Cu aceasta arhitectura (tipica mai degraba bavarezilor), modelul japonez va putea concura cu BMW, Mercedes-Benz si Audi A4. In aceasta competitie, Mazda va avea de partea ei pretul si un design spectaculos. Limbajul Kodo va evolua, iar unul dintre posibilele puncte de plecare pentru stilul exterior este conceptul Mazda Vision Coupe, prezenta in aceste fotografii.

Share

Leave a Reply

two × 4 =