Stiri

Viitoarele modele Mini vor beneficia de noi sisteme de asistenta a soferului

De 14 octombrie 2013No Comments

În viitor, modelele MINI vor deţine o serie de sisteme inovatoare de asistare a conducătorului, care vor utiliza conectarea inteligentă pentru schimbul de informaţii între cel de la volan şi automobil.

Mai mult ca niciodată, noile funcţii transformă MINI în asistentul conducătorului şi oferă tehnologii inovatoare de confort şi siguranţă. Head-up display-ul MINI ajută conducătorul să se poate concentra asupra şoselei prin afişarea informaţiilor relevante chiar în câmpul vizual al celui de la volan.

Cele prezentate pot fi văzute rapid şi convenabil fără a fi necesară îndepărtarea privirii de la drum. Sistemele de avertizare de coliziune, respectiv privind prezenţa pietonilor – care includ funcţia de frânare în oraş – uşurează evitarea situaţiilor periculoase, în special în traficul urban. Asistarea MINI la parcare oferă confort maxim în căutarea şi utilizarea spaţiilor de parcare, în timp ce camera pentru mers înapoi oferă conducătorului o vizibilitate mai bună în timpul manevrelor.

Alte inovaţii ale sistemelor MINI de asistare a conducătorului sunt controlul video al vitezei şi distanţei, care menţine automat o distanţă de siguranţă faţă de vehiculul din faţă, şi sistemul de informare privind limita de viteză legală, care detectează şi afişează limitele de viteză valabile pe secţiunea de drum ce este parcursă. 

Aceste sistem este completat de funcţiile de afişare a interdicţiilor de depăşire şi de recunoaștere a indicatoarelor rutiere. Funcţia de asistare digitală a farurilor permite condiţii optime de vizibilitate pentru condus în timpul nopții. Acest sistem permite conducătorului să utilizeze întreaga gamă de funcţii ale farurilor. Traficul din sens opus şi vehiculele din faţă sunt înregistrate de o cameră şi, prin comutarea automată pe fază scurtă, se evită cauzarea unor neplăceri celorlalţi conducători.

Share

Leave a Reply

9 + 6 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373