Stiri

Viitorul Nissan GT-R ar putea fi hibrid

De 8 aprilie 2013No Comments

Nissan se gandeste sa preia exemplul McLaren P1 si LaFerrari pentru noul GT-R, model asteptat abia in 2017. Viitoarea generatie a modelului de inalta performanta Nissan GT-R ar putea fi un hibrid.

Ideea nu are la baza neaparat un concept ecologic, ci unul care ofera mai multa putere odata cu implementarea unui motor electric care sa functioneze suplimentar, dupa modelul ultimelor supercaruri McLaren sau Ferrari.

Noul Nissan GT-R are sanse sa devina realitate abia in 2017 si ar putea aduce in fata publicului un tren de rulare hibrid similar cu cel existent pe prototipul Infiniti Essence, prezentat inca din 2009 la Geneva.

Conceptul Infiniti era echipat cu un motor V6 de 3.7 litri combinat cu un motor electric care sa creasca sportivitatea si sa mareasca eficienta in acelasi timp.

O alta posibilitate ar fi dezvoltarea unui tren de rulare pentru GT-R care sa derive direct din  Infiniti M35h. Pana la momentul lansarii, marca nipona are destul timp sa studieze noile tehnologii pe bolidul Nissan Deltawing, un vehicul electric care va concura in cursa de 24 h de la Le Mans din 2014.

Robert Gherghe

robert@voom.ro

Share

Leave a Reply

17 − 14 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373