HighlightStiri

Viitorul Opel Mokka se afla in testele finale

De 14 mai 2020No Comments
; ; ; ; ; ;

Inginerii Opel lucreaza la setarile finale ale urmatoarei generatii Mokka. Prototipul a fost testat la inceputul anului in Laponia pentru reglarea sasiului si a sistemelor de asistenta, iar acum masinile se afla in Centrul de testare Rodgau-Dudenhofen din Germania. In aceasta etapa se testeaza insonorizarea, siguranta la conducerea la viteze mari si directia.

Noua generatie Opel Mokka este un model complet nou, bazat pe platforma multi-energy CMP a grupului PSA care permite dezvoltarea unei game largi de vehicule electrice. Aceasta ofera o flexibilitate maxima in dezvoltarea vehiculului si permite incorporarea motorizarii electrice cu baterie, dar si a celor cu combustie interna.  Noul Mokka cantareste cu pana la 120 de kilograme mai putin decat predecesorul sau – la aproape aceeasi dimensiune a ampatamentului. Modelul elecric Mokka-e are bateria instalata in podea, ceea ce coboara centrul de greutate si, in acelasi timp, creste rigiditatea torsionala cu inca 30 la suta.

Este asteptat ca versiunea electrica sa aibe acelasi layout tehnic precum Peugeot e-2008 si anume un motor electric de 136 CP si 260 Nm, deservit de o baterie de 50 kWh, ce ii asigura o autonomie de 310 km. In ceea ce priveste motoarele tehnice, ne putem astepta la 1.2 litri benzina turbo cu trei cilindri si turbodieselul de 1.5 litri.

Testele prototipurilor vor continua pana in vara, urmand ca primele modele sa iasa de pe linia de asamblare la sfarsitul anului, iar livrarile sa demareze in prima parte a anului viitor. 

Share

Leave a Reply

six − five =