Stiri

Vineri, ziua in care se produc cele mai multe accidente in Romania

De 28 noiembrie 2017No Comments

Statistic, dupa perioada de vara, decembrie este luna in care se petrec cele mai multe accidente grave in Romania, conform unui raport realizat in perioada 2011-2015 de Politia Romana.

O cauza posibila este reprezentata de conditiile meteo nefavorabile asociate cu zilele libere pentru sarbatorile de iarna. Anul trecut, in luna decembrie, in fiecare ora, cinci persoane au fost implicate in accidente rutiere, arata studiul INS “Vehicule inmatriculate si accidente de circulatie rutiera” din 2017. Dintre acestea, 3.636 au fost ranite si 197 au  decedat, potrivit aceluiasi studiu. Ziua in care au avut loc cele mai multe accidente este vinerea, in fiecare zi de vineri avand loc, in 2016, in medie, 93 de accidente de circulatie, conform datelor funizate de campania „Din Trafic”, initiata de Ursus Breweries, prin intermediul platformei DespreAlcool.ro, pentru promovarea unui comportament preventiv, responsabil si corect pe drumurile publice..

Contextul sarbatorilor – aglomeratia in trafic cauzata de aprovizionari si deplasari spre locurile de petrecere, colidatorii care nu respecta intotdeauna regulile de circulatie si consumul mai ridicat de alcool –, depasirea limitei de viteza si neadaptarea acesteia la conditiile de drum cu o vizibilitate redusa, polei sau precipitatii sunt principalii factori de risc specifici anotimpului rece”, declara Costin Tatuc, specialist in siguranta rutiera.

Campania este realizata in parteneriat cu un specialist in siguranta rutiera, Costin Tatuc, cu o vasta experienta in gestionarea de campanii preventiv-educative in cadrul Politiei Romane, precum si cu alti experti si personalitati, cum sunt Cristi Predoi (motociclist si jurnalist moto) si Andreea Remetan.

“Din Trafic” include discutii despre importanta regulilor de circulatie si a comportamentului ce trebuie avut in trafic de catre pietoni, soferi auto, motociclisti si biciclisti.

Share

Leave a Reply

6 − 4 =