HighlightStiri

Volkswagen a demarat productia modelului electric ID.3 la uzina din Zwickau, Germania

De 4 noiembrie 2019No Comments
; ; ; ; ;

Productia lui VW ID.3 se va desfasura in Germania, la fabrica din Zwickau, unde se vor produce numai automobile electrice. Dupa o investitie de 1,2 miliarde de euro, capacitatea actuala este de 100.000 de unitati, valoare ce va creste la 330.000 de masini electrice in 2021. Astfel,  uzina din Zwickau va deveni cea mai mare si mai eficienta fabrica de automobile electrice din Europa.

Volkswagen ID.3 stabileste un nour reper in ceea ce priveste sustenabilitatea si anume productia sa are amprenta de carbon zero. Pentru producerea bateriilor este folosita energie verde, iar emisiile inevitabile din procesul de fabricatie sunt compensate prin diverse masuri, precum investitii in proiectul cliamtic „Katingan Mataya Forest Protection”, de pe insula indoneziana Borneo.

Deja 35.000 de clienti au facut pre-comanda pentru ID.3, care va intra in vanzare in vara lui 2020 aproape simultan pe mai multe piete europene. Autonomia anuntata de constructor este de 420 km (WLTP), in vreme ce pretul in Germania se situeaza sub 30.000 euro. Volkswagen ID.3 este bazat pe platforma electrica modulara MEB, care va fi utilizata de sase modele construite, de asemene, la Zwickau, incepand din 2021.

Share

Leave a Reply

four × two =