Stiri

Volkswagen a prezentat a doua generatie Amarok

De 7 iulie 2022No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Noul Amarok a fost proiectat in Germania si Australia, este produs in Africa de Sud si se va vinde in Europa, Australia, Noua Zeelanda, unele tari din Africa si in Orientul Mijlociu. Aceasta a doua generatie a crescut in dimensiuni, fiind cu 96 mm mai lung (5.350 mm) si avand un  ampatament cu 173 mm mai mare (3.270 mm) comparativ cu predecesorul. 

Capacitatea de trecere prin vaduri de apa s-a imbunatatit spectaculos, de la o adancime 500 mm la 800 mm. Ca si pana cum, sunt oferite doua variante de caroserie, Single Cab si Double Cab. Interiorul este mai degraba specifric unui SUV decat unei utilitare, cu instrumentar de bord digital (8 sau 12 inci) si ecran de tip portrait pentru sistemul de infotainment (10 sau 12 inci).

Au ramas si cateva butoane fizice, spre exemplu butonul de volum si controller-ul sistemului de tractiune integrala putand avea, in functie de nivelul de echipare, un lock premium cu finisaj in aluminiu. Vor fi oferite cinci echipari, Amarok, Life, Style, PanAmericana (cu orientare off-road) si Aventura (cu accent premium). Amarok combina atat echipamentele elegante, precum sistem audio Harman Kardon (standard sau optional, in functie de echipare), tapiterie personalizata din piele sau scaune cu design ergonomic cu latura practica. 

Caroseria Single Cab poate transporta doi euro paleti, in vremea ce sarcina utila ajunge la 1,16 tone. De asemenea, plafonul poate sustinje 350 kg (chiar este disponibil in gama de accesorii un cort de plafon), sunt oferite jante de pana la 21 inci, anvelope all-terrain (pana la 18 inci), sistem de transport pentru biciclete, capac soft sau hard pentru bena.

Sunt disponibile patru turbodieseluri. Pentru pietele africane este montata versiunea de baza, 2.0 TDI de 150 CP, urmand pentru multe piete de pe glob, cel de 170 CP. Acelasi motor, dar bi-turbo, dezvolta 204 CP (209 CP pe anumite piete) si, in fine, cel mai puternic TDI este un V6 de 241 CP (sau 250 CP). In unele tari va figura in oferta si o benzina de 2.3 litri si 302 CP. De la puterea de 209 CP in sus apare in standard noua transmisie automata cu 10 trepte, ce ii ia locul vechii DSG cu 8 rapoarte. Motoarele cu putere mai mica vor putea fi echipate cu automata cu 6 trepte, manualele cu 5 si 6 trepte, dar, optional, cu cu noua automata cu 10 trepte.

Pe multe piete, Amarok va fi livrat standard cu tractiune integrala 4Motion. Sistemul este prezent in doua forme, atat cu tractiune 4×4 permanenta, cat si inserabila manual. Soferul poate alege dintre sase moduri de rulare (Drives Modes), in vreme ce sistemele de asistare sunt peste 20 la numar, incluzand Adaptive Cruise Control + si faruri IQ.LIGHT LED matrix. Noul Amarok va fi disponibil pe pietele mondiale spre sfarsitul acestui an.

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373