Stiri

Volkswagen a prezentat noul SUV T-Cross

De 26 octombrie 2018No Comments
;;;;;;;;;

Gama de SUV-uri Volkswagen a primit un nou membru odata cu lansarea noului T-Cross. Cel mai mic dintre SUV-urile VW va avea un pret de plecare in Europa de la  17 975 euro.

Construit pe platforma MQB A0, folosita pe modele precum VW Polo, Seat Ibiza, Audi A1 sau crossoverul Seat Arona, noul T-Cross a aparut ca o versiune mai mica a SUV-ului T-Roc. In versiunea standard, noul T-Cross exte motorizat de propulsorul in 3 cilindri de 1 litru disponibil cu 94 cai putere sau 113 cai putere. Gama TDI incepe cu motorizarea 1.6 in 4 cilindri si 94 cai putere.

Mai tarziu, VW va lansa o versiune de top echipata de un motor 1.5 litri cu 148 cai putere. VW T-Cross va fi echipat doar cu tractiune fata si in functie de motorul ales va avea transmisie manuala cu 5 sau 6 trepte. Optional, va fi disponibila si o transmisie DSG in 7 trepte. VW vine cu un concept interesant pentru a oferi spatiu suficient la interior. Scaunele din spate pot fi glisate pe o lungime de 14 cm, astfel ca pasagerii sa dispuna de mai mult spatiu la picioare in caz de nevoie.

Cand se intampla asta, compromisul consta in reducerea zonei portabagajului de la un volum de 455 litri la unul de 385 litri. VW va comercializa T-Cross in versiunea standard cu putine dotari, limitandu-se la radio, geamuri electrice si scaune ajustabile. Toucscreen-ul, LED-urile, aerul conditionat, senzorii de parcare si cotiera raman disponibile doar la un nivel superior de echipare. Cu toate acestea, VW a ales sa introduca in pachetul standard o sumedenie de functii active de siguranta precum: lane departure, blind spot, anti-collision  cu pedestrian detection.

Share

Leave a Reply

18 − 16 =