Stiri

Volkswagen ar putea produce masini in fabricile Ford din SUA

De 5 decembrie 2018No Comments

Aflati sub amenintarea unor taxe de import in SUA, inalti oficiali ai companiilor BMW, Daimler si Volkswagen s-au intalnit cu membri ai administratiei Trump pentru a discuta mai multe chestiuni privind productia si investitiile pe teritoriul american.

In acest context, Herbert Diess, CEO VW, a punctat importanta parteneriatului pe care compania germana l-a incheiat cu Ford.  Herbert Diess a declarat in discutiile cu administratia de la Casa Alba ca VW se afla in discutii avansate cu Ford pentru incheierea unei adevarate aliante auto globale, potrivit Reuters.

Mai precis, VW intentioneaza sa foloseasca fabricile Ford din SUA pentru a produce local modelele sale destinate pietei nord-americane. Compania germana ar economisi astfel costul necesar construirii uneiu fabrici in SUA.

Presedintele VW a punctat ca un anunt final urmeaza sa fie facut in luna ianuarie a anului viitor. Asa cum s-a intamplat de la inceputul negocierilor dintre Ford si VW, nici in aceasta situatie nu a fost pronuntat pe cai oficiale sau neoficiale cuvantul fuziune, insa este prima data cand unul dintre parteneri vorbeste deschis despre o alianta auto globala.

 

Share

Leave a Reply

seven + 8 =