HighlightStiri

Volkswagen arata blocurile optice 3D LED ale lui ID.4

De 21 septembrie 2020No Comments

Cu doar doua zile inainte de prezentarea oficiala a lui ID.4, primul SUV electric Volkswagen, au fost date publicitatii primele doua imagini cu blocurile optice ale masinii si cateva informatii tehnice. Se anunta debutul tehnologiei 3D LED, folosita in premiera mondiala la  un model de serie. Solutia este flolosita pentru stopuri, care au o forma curba, cu un efect luminescent omogen si viu.

Fiecare bloc optic posterior contine noua cabluri de fibra optica, ce emit o lumina rosie de efect. Fiecare disc luminos din chenarul stopului este format din straturi subtiri ce par ca leviteaza pe un background negru. Luminile de frana au forma literei X. Mai mult, animatiile luminoase de welcome si follow me home, ce pornesc din logo, pe bageta luminoasa ce leaga practic stopurile, ofera doua layout-uri ce pot fi alese de sofer. Semnalul de directie este, cum era de asteptat, dinamic. 

Si farurile sunt in linie cu ultimele solutii folosite in industrie, folosind tehnologia IQ.Light LED matrix. Fiecare bloc optic este format din 11 LED-uri individuale, fiecare putand fi aprins individual sau scazut in intensitate. Farurile comunica cu soferul mai mult ca niciodata. Cand acesta se apropie, avand cheia asupra lui, luminile se aprind si fac o baleiere de jos in sus, ca un salut.

Cu sistemul Keyless Advanced prezent pe masina, masina are un scenariu si mai complex de bun venit: modulele luminoase “isi deschid ochii” si in plus se rotesc catre extremitati, creand impresia ca masina cauta contactul vizual cu soferul care se apropie. Volkswagen ID.4 este produs la fabrica din Zwickau, Germania, dar se va asambla si in China, respectiv SUA.

Share