Stiri

Volkswagen deschide a doua fabrica pentru masini electrice din Germania

De 23 mai 2022mai 25th, 2022No Comments

Dupa o investitie de 1 miliard de euro, Volkswagen a transformat fabrica din Emden, Saxonia Inferioara, pentru a produce vehicule electrice. Emden devine a doua uzina germana pentru modele electrice, dupa Zwickau, alatrandu-se facilitatilor din China, de la Anting si Foshan.

Tot anul acesta vor mai porni productia inca doua uzine, din Chattanooga (SUA) si Hanovra (Germania). Astfel, Volkswagen va incheia anul 2022 cu o capacitate de productie de 1,2 milioane vehicule electrice pe an, bazate pe arhitectura MEB. 

Uzina din Emden are 8.000 de angajati, iar primul model care va fi produs acolo este ID.4. Vor urma ID.Buzz (2022), AERO B (2023) si Trinity (2026). La sfarsitul acestui an, fabrica din Emden va produce 800 de unitati ID.4 pe zi, in functie de situatia aprovizionarii.

“Expansiunea rapida a capacitatii de productie pentru modelul de succes ID.4 reprezinta componenta principala a strategiei noastre ACCELERATE. Volkswagen face din Saxonia Inferioara, unde avem 130.000 de angajati, principalul centru de mobilitate electrica al Germaniei.” a declarat Ralf Brandstätter, CEO Volkswagen.

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373