Stiri

Volkswagen e-Up! va costa de 2,5 ori mai mult decat varianta de baza

De 8 iulie 2013No Comments

Decizia celor de la Volkswagen de  a produce o versiune electrica e-Up! vine oarecum in contradictie cu ideea de baza a acestui model, si anume pret de achizitie redus, pentru a putea scrie “emisii zero” in fisa tehnica.

Versiunea electrica a simpaticului Up! va intra in clubul automobilelor electrice cu un pret care este de 2,5 ori mai mare fata de cel al versiunilor cu motorizari clasice. Pentru 26.900 de euro, pret anuntat de Volkswagen pentru noul e-Up!, proprietarul va primi un Up! echipat cu un motor electric capabil sa produca 82 CP. Demarajul pana la 100 km/h se va realiza in 12,4 secunde iar masina este capabila sa parcurga 160 km cu o singura incarcare.

Investitia ar putea deveni interesanta daca tinem cont ca masina are emisii zero, ceea ce inseamna ca este scutita de la plata taxelor, iar in anumite state proprietarul primeste chiar si o prima, iar costul de exploatare este de 3 euro pentru 100 km, conform declaratiilor constructorului. Totusi, un Nissan Leaf are un pret de plecare de 29.690 de euro cu tot cu baterii si ofera mult mai mult spatiu pentru pasageri si bagaje.    

Share

Leave a Reply

7 + fifteen =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373