HighlightStiri

Volkswagen Golf 8 primeste versiunile Variant si Alltrack

De 9 septembrie 2020No Comments
;;;;;;;;;;;;;

Cum era de asteptat, noul Volkswagen Golf Variant pune accent pe functionalitate si spatiu. Din acest punct de vedere este mai lung cu 35 cm decat hatchback-ul (4.633 mm) si are ampatamentul marit cu 67 mm, pentru un total de 2.686 mm. Portbagajul a castigat comparativ cu vechea generatie, ajungand acum la un maxim de 611 litri. Este peste pragul psihologic de 600 de litri, dar inca sub etalonul Skoda Octavia Combi, care propune 640 litri. 

Golf Variant poate primi optional in portbagaj o priza de 230V, utila pentru o cutie frigorifica sau incarcarea laptopului. De asemenea, hayonul are in optiune deschiderea electrica sau cu ajutorul unui senzor plasat in bara de protectie, actionat prin baleierea cu piciorul. Comparativ cu generatia precedenta, noul Variant aduce o treime spate mai fluida, cu ultimul geam desenat in genul shooting break.

Volkswagen a prezentat si versiunea Alltrack, cu o garda la sol marita, protectii negre de jur-imprejurul caroseriei si tractiune integrala 4Motion. Diferenta notabila la partea frontala comparativ cu Variant o aduc cele doua blocuri optice formate din cate 5 LED-uri. 

In ceea ce priveste motorizarile, Golf Variant va prelua in mare familia intalnita pe hatchback, adica 1.5 TSI de 131 CP si 150 CP si 2.0 TDI de 116 CP si 150 CP. Ramane de vazut daca va fi oferit propulsorul cu trei cilindri 1.0 TSI de 110 CP (care are si versiune mild hybrid) si versiunile plug-in eHybrid, respectiv GTE. Transmisiile sunt aceleasi, manuala cu sase trepte si DSG cu sapte rapoarte.

Share