HighlightStiri

Volkswagen Golf R are 320 CP si introduce un nou sistem 4MOTION

De 5 noiembrie 2020noiembrie 7th, 2020No Comments
;;;;;;

Asa cum am estimat, VW Golf R devine mai puternic decat Audi S3 si chiar mai rapid cu 0,1 secunde pentru sprintul 0-100 kmi/h. Motorul 2.0 TSI a fost impins la 320 CP si 420 Nm (cu 10 CP si 20 Nm peste S3), transformand a cincea generatie Golf R in cel mai puternic Golf din toate timpurile.

Primii 100 km/h sunt atinsi in 4,7 secunde, in vreme ce viteza maxima este limitata la 250 km/h. Golf R poate fi comandat cu pachetul optional R-Performance, care permite atingerea unui top de 270 km/h.

Noul model introduce, in premiera in familia VW, noul sistem de tractiune integrala 4MOTION cu R-Performance Torque Vectoring. In acest caz, puterea nu este distribuita doar intre cele doua pounti, ci este variata si intre cele doua roti spate, pentru o agilitate sporita in viraje. Sistemul 4MOTION este conectat, via Vehicle Dynamics manager (VDM), cu diferentialul blocabil electronic (XDS) si controlul sasiului adaptiv DCC.

Golf R a primit ultimele setari dinamice pe Nordschleife si, in modul de condus “Special”, vine cu un profil dedicat Nurburgring-ului. Iar rezultatul este spectaculos, actualul model fiind, in testele interne, cu 19 secunde mai rapid pe turul acestui circuit decat predecesorul sau (7:51 minute). Volkswagen Golf R este echipat standard cu transmisia automata DSG7, iar pre-comenzile au debutat in Europa pe 5 noiembrie.

Share