HighlightStiri

Volkswagen Golf R, pregatit pentru lansare

De 30 octombrie 2020noiembrie 3rd, 2020No Comments

Noul Volkswagen Golf R va fi lansat pe 4 noiembrie, nemtii prezentand un teaser cu hayonul pe care este plasat logo-ul R. Practic, vorbim despre cel mai puternic Golf din toate timpurile si, daca socotim ca proaspat lansatul Golf GTI Clubsport are 300 CP, ne asteptam ca R-ul sa depaseasca cei 310 CP si 400 Nm, cat dezvolta acum 2.0 TSI-ul aflat pe Audi S3.

Ceea ce este plauzibil, tocmai pentru a delimita si mai bine Golf R de versiunile GTI. Motorul de 2 litri, cod EA 888, a primit cateva solutii inovative, precum racire cu apa a gazelor de evacuare ce antreneaza turbocompresorul si distributie variabila.

Bineinteles, VW Golf R va avea tractiune integrala, transmisie automata DSG7 si va primi noul sistem Vehicle Dynamics Manager, ce controleaza diferentialul electronic XDS de pe puntea fata si DCC-ul (Dynamic Adaptive Chassis Control). Versiunea R se alatura celor patru sportive prezente deja in gama Golf: GTI, GTI Clubsport, GTE si GTD.

Mergand inapoi in timp, prima versiune Golf R32 a fost introdusa in 2002. Atunci downsizing-ul nu era nici in faza incipienta, ceea ce explica motorul cu sase cilindri, de 3.2 litri, ce dezvolta 241 CP. Ca si acum, R-ul a avut inca de la prima sa aparitie tractiune integrala si a fost primul Volkswagen echipat cu transmisia DSG cu doua ambreiaje .

Share